Torras-Nubiola a la Paret de Sant Jeroni

A la Paret de Sant Jeroni hi ha 3 bones xemeneies, la primera i més exigent va ser oberta pels TIM al 1949, i l'any següent es van obrir la Nubiola-Torras i Torras-Nubiola. Després de repetir la Nubiola-Torras fa uns mesos, ara hem fet la Torras-Nubiola. La via m'ha agradat força, té algun tram molt guapo, especialment el flanqueig aeri després de l'antiga R1. Les tirades estan molt a pèl, han anat de conya alguns friends i tricams. Les reunions són de burins, i a les tirades hi ha un burí i un parell de pedres empotrades.
Valoració:  *** (Bona)
Orientació:  Oest
Regulacions:  La via no està afectada per regulacions d'escalada.
Aproximació:  Des de de Santa Cecília (enllaç a Google Maps) agafem el GR en direcció a Can Massana, i més endavant prenem el trencall que puja al Coll de Migdia. Un cop al coll, baixem en direcció sud i prenem un trencall a mà esquerra (marques grogues) del camí que puja fins a Sant Jeroni. Deixem aquest camí quan travessem una torrentera a mà esquerra, pugem per la torrentera fins un punt on trobem una corda fixa, la superem i de seguida arribem a la base de la paret. Primer passem pel peu de via de la Nubiola-Torras, hem de seguir més a l'esquerra i arribarem a la Torras-Nubiola.
Material:  7 cintes, 1 merlet, 2 bagues (una llarga), 1 tricam negre, friends fins al Cam #0.75
Descens:  Si volem tornar a la base de la paret, podem fer-ho amb un parell de ràpels per la canal de més a la dreta. Si no, arribem caminant fins al cim de Sant Jeroni, i baixem per la Canal de Sant Jeroni.
Cordada:  Miquel Jordan i Jordi Ceballos
Xemeneies de la Paret de Sant Jeroni
Ressenya d'escalatroncs
Primera tirada  (Foto: Miquel)
Segona tirada (Foto: Miquel)
Imprimir