Inici ViesAragóRiglos Rosaleda sortint per Negro sobre rosa (Riglos)

Rosaleda sortint per Negro sobre rosa (Riglos)

per jordi.ceballos@gmail.com

La via Rosaleda va ser oberta l’any 1960 per Ernesto Navarro, Juan José Díaz, Jose Antonio Bescós i Rafael Montaner. Aquesta via va per la gran canal entre el Cuchillo i la Punta Frechín, i el seu nom és relatiu a l’abundant vegetació espinosa que hi ha, entre ella algun roser silvestre.

La via Rosaleda va ser retroequipada l’any 2015 per Jesús Sánchez (“Sueño Vertical“), convertint-la en una via de “love climbing”, excepte als darrers llargs en que van sortir per la variant ‘Negro sobre rosa’. Obviant el tema de les xapes, es tracta d’una via ben recomanable, amb roca boníssima i divertida d’escalar.

Orientació

Sud

Aproximació

Des del poble de Riglos prenem el camí evident cap als Mallos que tenim al davant i anem tirant a la dreta fins arribar al Mallo de Enmedio, que queda entre el Mallo Cuchillo i el Frechín. Les primeres tirades ressegueixen l’evident diedre.

Material

16 cintes

Descens

Anem amunt i arribem a un collet. Ens enfilem per un arbre, superem el muret amb l’ajuda d’una cadena i resseguim la carena sempre amb una certa tendència a la dreta. Un cop superades totes les parets, prenem un corriol a mà dreta que baixa molt directe fins a Riglos.

Cordada

Josep Santasusana i Jordi Ceballos

Enllaços

Sueño Vertical


Rocacalenta és un projecte sense ànim de lucre, però requereix unes despeses anuals per funcionar. S'agraeix qualsevol aportació.

Donacions

També et pot interessar