Inici ViesLleidaLa NogueraRúbies Azul al Peladet de Rúbies

Azul al Peladet de Rúbies

per jordi.ceballos@gmail.com

Azul és una via oberta al 2005 per Jordi Marmolejo i Silvia Ramírez, en un lloc molt solitari a prop del poble abandonat de Rúbies. La via segueix una línia atrevida i elegant, pel bell mig del pany de paret més vertical. La roca en general és molt bona, excepte a les dues darreres tirades on hi ha trams de roca a controlar (sobretot compte a la darrera tirada). L’equipament és amb parabolts en molt bon estat, i la via es troba equipada amb anelles per rapelar.

Orientació

Sud-oest

Aproximació

  • Opció 1: Aquesta és la millor opció sempre i quan no estiguem en ple hivern, ja que podem trobar trams glaçats a la pista. Des de Vilanova de Meià prenem la L-913 direcció nord, passem pel costat de la Roca dels Arcs, però seguim amunt. En total són uns 8 km fins que prenem una pista a l’esquerra (indicació Portella Blanca). Llavors fem uns 10 km per la pista (en bon estat). Al final la pista fa una baixada que potser després tindrem problemes per pujar amb el cotxe, així que millor aparcar a la esplanada que hi ha a la coordenada N 42º 01.445′ E 0º 55.367′ (enllaç a Google Maps). Baixem uns minuts per la pista fins arribar a la Portella Blanca, on girem a l’esquerra i baixem fins al poble de Rúbies. Un cop al poble, anem a cercar la pista, que fa una gran línia recta, i la deixem quan fa un pronunciat gir a l’esquerra. Allà prenem una traça de camí que ens porta amunt, i anem resseguint la base de les parets fins a un punt en que ja veiem que podem tirar amunt. Hem d’evitar un primer contrafort per l’esquerra i per fi arribem a peu de via. Podem consultar el track en aquest enllaç a wikiloc
  • Opció 2: Si estem en ple hivern, aquesta és l’opció més recomanable. Des de Vilanova de Meià prenem la L-913 direcció nord, i als 3 km prenem una pista a l’esquerra, que primer passa pel costat de l’Ermita de Meià, i acaba arribant al poble abandonat de Rúbies, on aparquem. A partir d’aquí, el recorregut està explicat al punt anterior.

Material

12 cintes, friends fins al Camalot #4, una baga, fissurers petits i un estrep

Descens

Seguim la carena amunt fins arribar a la Portella Blanca. Si hem fet la primera opció d’aproximació, tenim el cotxe a 5 min. Si no, haurem de baixar fins al poble de Rúbies.

Cordada

Cisco Figueroa i Jordi Ceballos


Rocacalenta és un projecte sense ànim de lucre, però requereix unes despeses anuals per funcionar. S'agraeix qualsevol aportació.

Donacions

També et pot interessar