Nord Original a la Castellassa de Can Torras

La Nord Original va ser oberta l'any 1936 pels sabadellencs Angel Graner, Alexandre Camps i Josep Calvet. Va ser tota una gesta tenint en compte els rudimentaris materials de la època i els limitats coneixements tècnics, i és que escalaven sense fer reunions (brutal!!), sense conèixer res d'escalada artificial, i sense portar tacs de fusta; és a dir, quatre ferrots casolans, un pebrots descomunals i amunt! Una escalada sorprenent, tenint en compte que la roca és dolenta i que és escalada obligada 6a amb protecció complicada. Actualment segueix sent una escalada compromesa, exigent i molt poc equipada. La hem fet en 3 tirades, la primera reunió als 25 m (savina seca i 2 tascons), la segona 25 m més amunt (savina verda, pitó i friend) i la darrera al cim. Per a més informació podem consultar la web de santllors.
Valoració:  ***** (VIOT)
Orientació:  Nord
Regulacions:  La via no està afectada per regulacions d'escalada
Aproximació:  Un cop a Matadepera, aparquem al final del Carrer de Vista Alegre (enllaç a Google Maps), des d'on anem direcció a la Mola, i de seguida prenem un trencall a la dreta que va força directe fins a la Castellassa de Can Torras.
Material:  12 cintes, tascons i friends del Cam #0.5 al #5 (opcionalment repetir el #3)
Descens:  Hi ha diverses opcions per baixar des de la Torre:
  • Un únic ràpel d'uns 50 metres cap a l'est, que ens porta directament a terra.
  • Un ràpel d'uns 25 metres cap a l'est, i després un altre d'uns 30 metres fins al terra.
  • Desfer la via normal. En aquest cas, fem un ràpel d'uns 15 metres fins al tram fàcil de la via normal, flanquegem la Castellassa amb precaució, i després un ràpel de 35 metres i un darrer ràpel de 10 metres. Potser és una mica més entretingut, però és la opció més recomanable per evitar problemes al recuperar les cordes.
Cordada:  Ferran Hernández i Jordi Ceballos
Segona tirada
Ressenya dels germans Masó
Primera tirada (per la entrada directa)
Primera tirada
Darrera tirada
Excel·lent article dels germans Masó (1 de 2)
Excel·lent article dels germans Masó (2 de 2)
Imprimir