Selicke-Mir al Frare de Baix

Els escaladors sovint no ens posem d'acord amb els graus de les vies, però que no ens posem d'acord amb el nom d'un escalador ja és la hòstia! Per curiositat m'he entretingut a veure de quantes maneres diferents trobava escrit el nom de l'escalador Selicke, i és boníssim perquè l'he trobat de 5 maneres diferents: Salicke, Salike, Saelicke, Selicke i Silicke, brutal!! Doncs bé, el nom correcte d'aquest escalador és Carles Selicke Fontdevila.
En Selicke va obrir 4 vies a Montserrat:
  • Selicke-Mir al Trencabarrals
  • Selicke-Mir al Frare de Baix
  • Mir-Selicke a la Panxa del Bisbe
  • Oller-Selicke-Cámara a la Roca Llisa
La Selicke-Mir al Frare de Baix és una via recomanable, amb bona roca, i on es pot apretar al gust (des de V fins a 6c si es fa tot en lliure). Per no perdre les bones costums i polemitzar una mica sobre el grau, la segona tirada en lliure la he vist graduada de 6b però no és tant, més aviat ronda el 6a/6a+. Que consti que ho dic només per tocar la pera, en realitat tant és.
Valoració:  *** (Bona)
Orientació:  Sud
Regulacions:  La via no està afectada per regulacions d'escalada
Aproximació:  Anem a Collbató i aparquem al creuament entre Passeig Ronda i la entrada del Centre Hípic Collbató, a la coordenada N 41º 34.417' E 1º 48.716' (enllaç a Google Maps). Prenem la pista que neix just a la cantonada de la carretera, el primer trencall a l'esquerra i anem tirant direcció nord. Pugem pel Clot de la Mònica fins que veiem el Frare de Baix i trobem un corriol que ens hi porta. Trobar la via és molt fàcil, ja que comença a l'aresta sud.
Material:  12 cintes, friends fins al Cam #3, una baga i un estrep opcional
Descens:  Un ràpel de 25m pel vessant est
Cordada:  Ricard Rofes i Jordi Ceballos
Primera tirada

Segona tirada (Foto: Ricard)

Ressenya del Jose Valero
Imprimir