Anglada-Eli al Cap del Camell + Normal a la Gepa

La Anglada-Eli té el mèrit de ser probablement la via amb l'aproximació més llarga de tot Montserrat, i és que per arribar-hi cal fer una bona excursió... A banda d'aquest detall, és una via molt maca i amb bon ambient. La via es troba molt poc equipada i hi ha algun tram de força metres de complicada protecció però, això sí, la roca és excel·lent i el grau amable. La darrera tirada original de la Anglada és una burinada de Ae sense restaurar que no fa gaire gràcia, actualment la sortida més habitual és per la variant CADE (restaurada amb parabolts).
Valoració:  **** (Molt bona)
Orientació:  Nord
Regulacions:  La via no està afectada per regulacions d'escalada
Aproximació:  Des de Santa Cecília prenem el camí fins al Portell de Migdia on és aconsellable portar casc, ja que les cabres que estan per dalt tiren pedres i en diverses ocasions ens ha anat de molt poc de rebre una bona pedrada. Un cop al Portell baixem pocs metres i de seguida trenquem a la dreta seguint marques blaves i després grogues. Superem la Canal dels Micos, un pas equipat amb cables i remuntem aquesta canal fins dalt de tot. Arribem al coll entre l'Eco Superior i la Gepa del Camell, i llavors baixem per la banda contrària, sempre a prop de la paret del Camell fins arribar a peu de via (arbust amb un llaçet). Els primers metres són de roca cutre, però tal com arribem a l'aresta, millora de cop.
Material:  8 cintes, friends fins al Cam #1, tricams i 2 bagues (per merlets i ponts de roca)
Descens:  Fem un ràpel de 20 m fins al coll entre el Cap i la Gepa del Camell. Al coll hi ha una expansió que ens permetria amb un curt ràpel baixar a la canal per on hem fet l'aproximació, però val la pena pujar a la Gepa amb una única tirada neta de 60 m (III grau). Des del cim de la Gepa fem un ràpel d'uns 25 m que ens deixa al coll entre l'Eco Superior i la Gepa del Camell, i desfem el camí d'aproximació.
Cordada:  Miquel Jordan, Jordi Ceballos
Ressenya del Col·leccionista de Vies
Plànol
La Gepa i el Cap del Camell
Primers metres de la via
Primera tirada
Pillats in-fraganti a la darrera tirada (Foto: Jordi Pina)
Imprimir