Normal al Broc del Setrill

El Broc del Setrill fa anys l'anomenaven Dit de la Partió, i és una d'aquelles agulles solitàries que s'alegren tant quan reben una visita, que sovint deixen que de record ens emportem algun còdol cap a casa... Bé, bromes a part, a la via normal la roca en general és molt bona, però a la part de dalt ens han petat un parell de còdols, i és que es deu repetir tant poquet que costa que s'acabi de sanejar del tot. La normal és una única tirada d'uns 40 metres, i va ser oberta el 25-07-1944 per J. Estorach, L. Cortès i B. González. El grau de la via és amable (IV i algun pas puntual de IV+/V), però la via és de complicada protecció, no hem vist opció de posar friends ni pitons enlloc.
Valoració:  *** (Bona)
Orientació:  Nord-Est
Regulacions:  La via no està afectada per regulacions d'escalada
Aproximació:  Des de Can Maçana (enllaç a Google Maps) anem fins al Refugi Vicenç Barbé. Un cop allà, pugem per la Canal Ampla i de seguida en sortim i anem en tendència a l'esquerra fins pujar per una canal entre el Setrill i el Broc del Setrill. La via comença uns metres abans d'arribar al coll, on hi ha un arbre que podem utilitzar per enfilar-nos una mica i posar-nos a l'aresta.
Material:  5 cintes, 1 tricam rosa, 1 baga i 2 xapes recuperables (en teoria hi ha 2 burins sense xapa, tot i que nosaltres només n'hem trobat un)
Descens:  Ràpel de la vella escola (des d'una savina) de 20 metres fins al coll entre el Setrill i el Broc del Setrill. Desfem el camí d'aproximació.
Cordada:  Carles Llovet i Jordi Ceballos
Cargol en un forat de burí
Ressenya de jralsina.blogspot.com
Primers metres
Primera tirada
Primera tirada
Ràpel clàssic
Imprimir