Canal del Riambau al Pedraforca

La Canal del Riambau va ser oberta pels Germans Estorach i E. Navarro al 1949, i actualment és una via que s'escala principalment a l'hivern, tot i que a l'estiu també és una escalada interessant per conèixer les entranyes del Pedraforca. Compte amb infravalorar la via, ja que segons algunes ressenyes pot semblar que es tracta d'una grimpada amb algun ressalt puntual, on només calen uns tascons, i això s'ajusta més aviat poc a la realitat. Es una via molt poc equipada, amb roca a controlar i amb alguns trams ben drets i guapos, destacant sobretot les tirades d'abans i després de la Cova del Riambau.
Si hi ha alguna cordada a les vies de La Grallera, millor que canviem d'objectiu, ja que serem el blanc de totes les pedres que puguin tirar. Nosaltres vam tenir la mala sort de pillar al davant una cordada fent la via Magda i ens van apedregar de mala manera, per sort tot va quedar en algun que altre blau, però vam sortir vius de miracle! (i no estic exagerant)
Com a la xarxa no hi ha cap informació de la via en condicions estivals, indico les tirades que hem fet:
 • L1 35m IV: Superem uns ressalts. Reunió de 1 pitó
 • L2 55m IV: Superem uns ressalts. Reunió a equipar
 • L3 80m II: Esquivem una gran gelera per la dreta. Reunió al cos
 • L4 30m IV: Superem uns ressalts. Reunió de 1 pont de roca
 • L5 20m V: Superem una balma on hi ha una mini cova. Reunió a 1 pont de roca
 • L6 30m IV: Arribem a la bonica Cova del Riambau. Reunió a equipar
 • L7 35m V / A1: Tirada exigent per sortir de la cova, amb un tram de A0 de pitons, i un pas de A1. Reunió de 1 espit
 • L8 40m IV: Superem uns ressalts. Reunió de 2 pitons
 • L9 30m IV+: Diedre força dret a equipar. Reunió de 1 pitó
 • L10 30m II: Tram pràcticament caminant fins arribar al peu d'una canal d'aspecte horrible. Reunió a equipar
 • L11 40m V: Tirada mantinguda i amb roca molt més sòlida del que semblava, trobem alguns pitons a les plaques de l'esquerra. Reunió a equipar
 • L12 45m II: Tram pràcticament caminant fins al cim. Reunió al cos
Valoració:  *** (Bona)
Orientació:  Nord
Regulacions:  La via no està afectada per regulacions d'escalada
Aproximació:  Des del Refugi Lluís Estasen (enllaç a Google Maps) deixem a mà dreta el camí cap al Verdet, i prenem el camí que s'endinsa cap a la cara nord. Seguint algunes marques arribem a un collet amb una pintada blanca que indica Gat amunt i Estasen a la dreta. Anem cap a la dreta, passem un parell de canals i de seguida arribem al diedre polit de IV que hem de superar. Després seguim caminant, passem per l'esquerra del Dit del Riambau i arribem a l'esperó on comença la Estasen. Seguim uns metres més a la dreta i arribem a l'evident Canal del Riambau.
Material:  11 cintes, friends fins al Cam #3, algun tascó, 2 bagues llargues i estreps. Opcionalment 2 universals curts per si peta algun dels pitons del tram d'artificial a la sortida de la Cova.
Descens:  Seguim la carena cap a la dreta fins enllaçar amb el camí normal de descens del Pollegó Superior. Baixem per la tartera.
Cordada:  Miquel Jordan i Jordi Ceballos
Recorregut de la via
Primera tirada (Foto: Miquel)
Gelera que hem esquivat per la dreta
Cinquena tirada (Foto: Miquel)
Cinquena tirada
Setena tirada sortint de la Cova (Foto: Miquel)
Imprimir