Anglada-Cerdà al Frare Gros

L'Anglada-Cerdà ressegueix una vertiginosa línia pel bell mig del Frare Gros, una joia de via acrobàtica ideal per gaudir de la més absoluta verticalitat. La via es troba força equipada i va ser restaurada pel Pelut, amb el que la majoria d'expansions es troben en perfecte estat, només ens hem de penjar de burins vells de tant en tant. Amb els pitons emplaçats actualment podem fer la via sense pitonar escalant al voltant de 6a, i hi ha alguns trams en lliure magnífics.
En cas de pitonar, el grau obligat deu ser al voltant de V, però llavors caldrà anar al tanto amb l'horari, que és una via entretinguda. Tot i el gran nombre d'expansions que hi ha, la via no és ni molt menys una pedalada monòtona, hi ha diversos trams a equipar i gairebé a totes les tirades cal fer un tram en lliure amb un pati increïble. La única tirada francament desagradable és la primera, hi ha un parell de trams terrosos on cal anar al lloro, però és el peatge a pagar. Per cert, una errada que hem vist repetida a diverses ressenyes, l'inici de la cinquena tirada no és Ae, sinó A1 o 6a/6a+ en lliure.
Valoració:  ***** (VIOT)
Orientació:  Nord
Regulacions:  L'escalada està regulada, consultar la web del Patronat.
Aproximació:  Des de Can Maçana (enllaç a Google Maps) prenem el GR cap al Monestir. Passada la Cadireta prenem un trencall a la dreta cap a Coll de Porc, el següent trencall a l'esquerra, passem pel peu del Bisbe i poc després arribem al Frare Gros, fàcil de reconèixer per la seva espectacular tàpia.
Material:  10 xapes recuperables, 4 tascons petits (per escanyar caps de burí grossos), friends del Cam #00 al #1 (amb algun mitjà repetit), 15 cintes, 10 mosquetons (per estalviar pes alguns burins els hem xapat només amb un mosquetó) i tricams. Opcionalment dur un martell i 2 universals per no quedar-nos fotuts si peta algun pitó de la via.
Descens:  Un ràpel de 30 metres en direcció est
Cordada:  Mateu Maglia i Jordi Ceballos
Espectacular flanqueig del sostre
Ressenya del Dani Brugaroles
Primera tirada
Anem agafant alçada
Burí no restaurat
Darreres tirades
Gran ambient
Guapa darrera tirada
Imprimir