Color de rosa a la Castellassa de Can Torras

Color de Rosa va ser oberta amb burins l'any 1983 per Antonio Belmonte i Jesús Garcia, i posteriorment reequipada amb parabolts al 1998. La roca no és bona, per pujar amb grau 6a/6b tal com està ressenyada, realment cal ser una persona amb moltíssima fe. Per a persones no tant creients, més val aplicar aquella frase que diu "Más vale A0 en mano, que en libre volando"... jejeje
Tot i així, a la tercera tirada hi ha un parell de trams obligats de V+ on les assegurances estan a una distància raonable de potser 4 metres, però que resulten força vibrants per l'estat de la roca. La via finalitza al cim de la Gepa, i encara hem fet una tirada addicional per pujar a la Torre i rapelar des d'allà.
Valoració:  **
Orientació:  Oest
Regulacions:  La via no està afectada per regulacions d'escalada
Aproximació:  Un cop a Matadepera, aparquem al final del Carrer de Vista Alegre (enllaç a Google Maps), des d'on anem direcció a la Mola, i de seguida prenem un trencall a la dreta que va força directe fins a la Castellassa de Can Torras. Voltem la Castellassa per la dreta, passem de llarg la via Matalonga, i uns 10 metres més enllà ja veiem els primers parabolts de la via.
Material:  12 cintes, friends fins al Cam #0.4, una baga i estreps. El dia que es trenqui la savina seca que hi ha arribant a la R2, anirà bé un Cam #1 o #2
Descens:  Hi ha diverses opcions per baixar des de la Torre:
  • Un únic ràpel d'uns 50 metres cap a l'est, que ens porta directament a terra.
  • Un ràpel d'uns 25 metres cap a l'est, i després un altre d'uns 30 metres fins al terra.
  • Desfer la via normal. En aquest cas, fem un ràpel d'uns 15 metres fins al tram fàcil de la via normal, flanquegem la Castellassa amb precaució, i després un ràpel de 35 metres i un darrer ràpel de 10 metres. Potser és una mica més entretingut, però és la opció més recomanable per evitar problemes al recuperar les cordes.
Cordada:  Ferran Hernandez i Jordi Ceballos
Ressenya extreta de santllors.com
Primera tirada
Segona tirada
Tercera tirada
El Ferran a dalt de la Gepa
Imprimir