El retorn del Sioux a Agulla del Capdamunt

Petita via de només una tirada que va obrir en Joan Vidal en solitari al 2007, i que es pot combinar perfectament després de fer la via Dels Rodríguez a la Peluda. Ja arribant a la reunió, als darrers metres hi ha molta pedra solta, qui estigui assegurant a baix és aconsellable que s'aparti uns quants metres de la vertical si no es vol arriscar a rebre una pedrada.
Tal com explica en Joan Vidal, el nom de la via està dedicat al primer cop que el seu gos Sioux se li va escapar quan estaven per la Vinya Nova, i no va aparèixer a casa seva fins una setmana després, en que va tornar tot sumís i demacrat... Es veu que després el Sioux li va agafar el gust a això de fotre el camp, així que el pobre Joan es devia fer un bon fart de buscar-lo per tot arreu...
Valoració:  **
Orientació:  Oest
Regulacions:  La via no està afectada per regulacions d'escalada
Aproximació:  Des de Can Maçana (enllaç a Google Maps), anem cap al Refugi Vicenç Barbé. Tal com arribem dalt del Pas de les Portelles girem a la esquerra, anem seguint les marques vermelles, superem un tram equipat amb una corda i pugem per la primera canal a mà esquerra. Hem d'anar fins dalt de la canal i la via comença ben bé al collet entre l'Agulla del Capdamunt i la Peluda. Primeres expansions visibles.
Material:  14 cintes i un estrep
Descens:  Un ràpel d'uns 20m pel vessant est
Cordada:  Manel Ramon i Jordi Ceballos
Ressenya del Joan Vidal
Primera i única tirada
Imprimir