GESAM als Plecs del Llibre

GESAM és el Grup d'Escalada de la Secció d'Alta Muntanya del CET (Centre Excursionista de Terrassa). Alguns dels escaladors del GESAM van ser Francesc M. Troya i Alfred Martínez (apodats "els manyos"), Manuel M. Troya, Agustín Damaso, Josep Antoni Díaz i Angel Casanovas. Com a obertures realitzades per membres del GESAM podem destacar la GESAM a l'Aeri, GESAM de Patriarques, GESAM a la Punxa, així com diverses Manyos-Casanovas.
La GESAM va ser la primera via oberta als Plecs del Llibre, concretament l'any 1959, i recentment va ser restaurada amb parabolts, tot i que només va ser una restauració parcial de les primeres expansions, la resta segueix amb els burins originals. La reunió intermitja es fa a una bona savina, i es pot reforçar sense problema. Com és típic de la zona, als primers metres la roca és força dolenta, però al arribar a dalt es converteix en excepcional.
Per a més informació podem consultar la web de santllors o el llibre "Sant Llorenç Pam a Pam" de Josep Barberà.
Valoració:  **
Orientació:  Sud
Regulacions:  La via no està afectada per regulacions d'escalada
Aproximació:  Un cop a Matadepera, aparquem al final del Carrer de Vista Alegre (enllaç a Google Maps), des d'on anem direcció a la Mola i de seguida prenem un trencall a la dreta cap a la Castellassa de Can Torras. En pocs minuts veiem al davant la paret dels Plecs del Llibre. Per accedir a peu de via hem de grimpar fins a una gran lleixa, i anar gairebé a l'esquerra del tot. La fissura desplomada amb uns tacs al començament és la Renom-Madriles, i la GESAM comença pocs metres a la dreta (parabolts amb xapa petita força camuflats).
Material:  14 cintes, 3 bagues, friends fins al Cam #4, algun tascó petit i estreps
Descens:  Caminant amb tendència a l'esquerra, acabem enllaçant amb el camí d'aproximació.
Cordada:  Ferran Hernandez i Jordi Ceballos
Recorregut de la via
Ressenya del Ferran Hernández
Primera tirada
Primera tirada
Segona tirada (Foto: Ferran)
Imprimir