Sr Tarzán al Pas Nou (Vilanova de Meià)

La Sr Tarzán va ser oberta al 1981 i és una via ideal per acabar d'arrodonir una jornada d'escalada per la zona. Veient el pany de paret no donaries un duro per la via, però està molt ben trobada i resulta sorprenent. La via es troba equipada amb burins, que estan en molt bon estat. La via és atlètica amb roca excel·lent, i els graus estan collats. La tirada que dóna nom a la via és de gorileo total, molt guapa!

Orientació:  Sud

Regulacions:  La via no està afectada per regulacions d'escalada

Aproximació:  Des de Vilanova de Meià anem carretera amunt, i deixem el cotxe uns 300m més amunt del pàrquing de la Roca dels Arcs. Des de la carretera ja veiem la placa tombada on hi ha diverses vies d'esportiva, i pugem per la de més a la dreta, que és la Gran Slab. En acabar la vieta d'esportiva, anem caminant a l'esquerra fins arribar a l'inici de la Sr Tarzán, que podem reconèixer perquè hi ha 3 burins a peu de via.

Material:  6 cintes, 2 bagues i friends fins al Cam #0.75

Descens:  Es baixa caminant. En primer lloc seguim un passamà, flanquegem a l'esquerra (no remuntem amunt en cap moment), baixem seguint un corriol i hem d'estar atents perquè al arribar a un collet hem de prendre un trencall a la dreta en direcció nord-oest (fita visible), que ja no abandonem. Un cop a la carretera, hem de caminar uns 500m fins arribar al cotxe. Podem consultar el track del descens en aquest enllaç a Wikiloc

Cordada:  Cesc Aldabó, Ricard Rofes i Jordi Ceballos

Quarta tirada de gorileo
Ressenya de romanticguerrer
Gran Slab
Primera tirada de Sr Tarzan
Darrera tirada (Foto: Ricard)
Imprimir