Inici ViesLleidaLa NogueraVilanova de Meià Txubaskos Baskos a la Paret de Zaratustra (Vilanova de Meià)

Txubaskos Baskos a la Paret de Zaratustra (Vilanova de Meià)

per jordi.ceballos@gmail.com

La Txubaskos Baskos és la gran clàssica de la Paret de Zaratustra. Va ser oberta l’any 1990 per Gustavo Máñez “Kush” i va ser reequipada amb parabolts al 2014. Pensàvem que estaria súper polida, però només ho està en algun pas puntual, en línies generals es fa bé. La via és ben recomanable com a primera presa de contacte amb aquesta paret.

Orientació

Sud-oest

Aproximació

Des de Vilanova de Meià anem carretera amunt, passem de llarg el trencall de la Font Blanca, i aparquem 500m abans del pàrquing de la Roca dels Arcs, concretament a una gran esplanada a la coordenada N 42º 01.350′ E 001º 02.093′ (enllaç a Google Maps). Un cop allà prenem el camí evident cap a les parets i arribem al peu de via en uns 10 min. El nom de la via està pintat a la roca.

Material

11 cintes i opcionalment friends fins al Camalot #0.75

Descens

Baixem per la pròpia via en dos ràpels, el primer en diagonal d’uns 40m fins a la R2, i el segon de 50m directe al terra.

També es pot baixar caminant. En aquest cas, resseguim la carena a l’esquerra (oest) sense allunyar-nos gaire de la paret i anem a parar de nou a la carretera, a prop de l’esplanada on hem deixat el cotxe. 

Cordada

Cesc Aldabó, Ricard Rofes i Jordi Ceballos

Enllaços

Antxpavil


Rocacalenta és un projecte sense ànim de lucre, però requereix unes despeses anuals per funcionar. S'agraeix qualsevol aportació.

Donacions

També et pot interessar