Privilegi al Serrat dels Monjos

Al desembre de 1991, el Koki i l'Armand van obrir la Picnic, que va ser la primera via al Serrat dels Monjos. I només 3 setmanes més tard, el Koki hi va tornar en companyia del Sergi Parcerisas i van obrir la Privilegi, el segon itinerari d'aquest Serrat. La Privilegi és una bona via d'auto-protecció, que segueix una línia del tot lògica per anar a cercar un espectacular sostre, que van aconseguir travessar sense cap expansió.
Els primers metres de la via van ser afectats per l'incendi de 1994, i és una mica delicat. També hi ha l'opció d'entrar uns metres més a la dreta, on hi ha una entrada directa més moderna, equipada amb algunes expansions. A la darrera tirada, la ressenya original marca un petit ràpel/pèndol, però és millor flanquejar a la mateixa alçada de la reunió, i actualment hi ha un pitó salvador que protegeix el tram més compromès abans d'arribar a la canal.
Més informació al blog del Koki Gassiot (obrir enllaç)
Valoració:  **** (Molt bona)
Orientació:  Sud
Regulacions:  L'escalada en aquesta zona està regulada, consultar la web del Patronat (obrir enllaç)
Aproximació:  Deixem el cotxe a l'àrea de Picnic de l'Ermita de la Salut (enllaç a Google Maps). Pugem fins a les Coves del Salnitre i resseguim el camí en direcció est. Després de travessar tot el Serrat de les Garrigoses, passem el Torrent Fondo i allà comença el Serrat dels Monjos. Avancem uns minuts fins que veiem clarament els característics diedres i el sostre de la Privilegi. Nosaltres hem fet l'entrada original, que entra per l'esquerra, i uns metres a la dreta hi ha una entrada directa més moderna (expansions visibles).
Material:  12 cintes, friends fins al Cam #3 (repetint del 0.5 al 2), tascons/tricams, 2 bagues, 2 estreps
Descens:  Anem a la dreta (est) i trobem un corriol poc definit que ens acaba portant a una instal·lació de parabolts des d'on fem un únic ràpel de 45m fins al camí. El ràpel es troba a la coordenada N 41º 34.490' E 1º 50.815' (enllaç a Google Maps)
Cordada:  Carles Llovet, Jordi Ceballos
Tercera tirada
Recorregut de la via
Ressenya original
Primera tirada per la entrada original
Segona tirada (Foto: Carles)
Espectacular travessa del sostre
Quarta tirada (Foto: Carles)
Darrera tirada
Imprimir