Inici ViesLleidaAlt UrgellEsplovins Olaya a la Paret Bucòlica (Esplovins)

Olaya a la Paret Bucòlica (Esplovins)

per jordi.ceballos@gmail.com

Olaya va ser oberta l’any 1980 per Xavi Vidal, Llorenç Morgado, Joan Carles Serrano i Joan Enric Bueno, i va ser la primera via de la Paret Bucòlica. La via fa un recorregut força sinuós, sempre a la cerca dels punts dèbils de la paret. L’itinerari es troba pràcticament desequipat, excepte les reunions que sí estan equipades. En general tots els llargs són fàcils de seguir si parem atenció a la ressenya, excepte el tercer, que és poc definit i resulta perdedor.

Orientació

Sud-est

Aproximació

Des d’Oliana prenem la C-14 i anem avançant fins a l’alçada de l’antic pàrquing de la Ferrada Regina. Un cop allà, creuem 2 túnels, i just abans d’entrar al tercer, sortim a la dreta per la carretera de servei i aparquem a una esplanada evident que hi ha just davant la paret, a la coordenada N 42º 08.230′ E 1º 18.712′ (enllaç a Google Maps). Reculem uns metres i pugem per una canal evident que ens permet arribar fàcilment a peu de via. Una altra opció és caminar per la carretera fins que arribem al final de la part dreta de la Paret Bucòlica, on comença un camí que va recorrent tota la base de la paret de dreta a esquerra.

Material

10 cintes, fissurers, 3 bagues i friends fins al Camalot #2 (opcionalment repetir algun mitjà)

Descens

Baixem caminant. Sempre en direcció a l’esquerra (oest), prenem un corriol (fites), després seguim una bonica feixa penjada que va perdent alçada fins arribar a una canal/tartera que baixa força directa fins enllaçar amb el camí d’aproximació.

Cordada

Ricard Rofes i Jordi Ceballos

Enllaços

Desventuras y Milagros


Rocacalenta és un projecte sense ànim de lucre, però requereix unes despeses anuals per funcionar. S'agraeix qualsevol aportació.

Donacions

També et pot interessar