Psicodelia al Serrat dels Monjos

La Psicodèlia es troba al Serrat dels Monjos, i va ser oberta pel Koki Gassiot i l'Armand Ballart al 1992. La via es troba molt poc equipada, i compta amb una quarta tirada clarament més exigent que la resta, un diedre molt mantingut (6b) que van obrir amb un estil impecable, sense cap expansió. La resta de via té diversos trams interessants, però és una mica discontínua. Darrera nostre anaven l'Anna i el Josep, però malauradament la pluja els ha enganxat just abans de la quarta tirada i han hagut de baixar.
Més informació al blog del Koki Gassiot (obrir enllaç)
Valoració:  *** (Bona)
Orientació:  Sud
Regulacions:  L'escalada en aquesta zona està regulada, consultar la web del Patronat (obrir enllaç)
Aproximació:  Deixem el cotxe a l'àrea de Picnic de la Salut, o si la barrera està oberta (10 del matí) ens podem apropar fins al pàrquing de les Coves del Salnitre (enllaç a Google Maps). Des del pàrquing prenem les escales, i poc abans d'arribar a les coves prenem un camí a la dreta i l'anem resseguint. Travessem tot el Serrat de les Garrigoses, i després del torrent comença el Serrat dels Monjos. Anem avançant i quan estem al sector central ja podem ubicar la via des del camí, que comença al mateix punt que la Guateque.
Material:  14 cintes, friends fins al Cam #2, tascons, tricams, 2 bagues, estrep opcional
Descens:  Des de la darrera reunió fem un ràpel de 40 metres. Prenem un corriol poc definit que ens porta a una instal·lació de parabolts des d'on fem un ràpel de 45 metres fins al camí. Aquest darrer ràpel es troba a la coordenada N 41º 34.490' E 1º 50.815' (enllaç a Google Maps)
Cordada:  Dani Brugarolas, Jordi Ceballos
Ressenya de l'Armand 
Primera tirada (Foto: Josep)
El Dani a la exigent quarta tirada
Imprimir