La Cuca de Llum a la Font Freda

Després de trobar overbooking a la Fissura Obliqua i a l'Esperó del Vent (2 cordades a cada via), hem hagut d'improvisar un pla B de manera urgent. Després de donar unes quantes voltes amunt i avall, encara sort que hem aconseguit trobar el peu de via de la Cuca de Llum, una via que no coneixíem, i ara ja ens hem estrenat a la Font Freda!
La Cuca de Llum és un itinerari relativament recent, de l'any 2011, equipat amb parabolts. La via té dues parts clarament diferenciades, una primera part força ben protegida, bona roca, i diverses tirades guapes (la tercera és brutal!). La segona part, en canvi, té un caire molt més d'aventura, amb diversos trams de roca Tetris d'anar molt al lloro, i per acabar-ho d'adobar, hi ha diversos punts on la via es creua o passa a tocar de la Vicenç Bertolín (que era oberta 3 anys abans), amb el que és fàcil confondre's, si en algun moment trobem spits o ponts de roca és que ens hem equivocat.
Valoració:  *** (Bona)
Orientació:  Sud
Regulacions:  La via no està afectada per regulacions d'escalada
Aproximació:  Des d'Àger prenem la carretera cap al Parc Astronòmic. Passats uns quilòmetres, agafem una pista on hi ha un senyal cap al Refugi de Colobor, i de seguida prenem un trencall cap a l'esquerra (a la dreta aniríem a Colobor). Passem de llarg les parets del Cap del Ras, i seguim la pista alguns quilòmetres en lleuger descens fins a un revolt tancat on aparquem, a la coordenada N 42º 1.905' E 0º 51.585' (enllaç a Google Maps).
Prenem el corriol que en alguns trams és poc definit, i anem direcció a peu de paret. Després d'un gran bloc característic, uns 50-100 metres més enllà trobem el peu de via (parabolts visibles). Uns 30 minuts
Material:  15 cintes, 2 bagues, friends fins al Cam #3
Descens:  Prenem un petit corriol que va carenejant 1 quilòmetre fins arribar al Pas de Coscolla, a la coordenada N 42º 2.199' E 0º 51.390' (enllaç a Google Maps). Baixem per la Canal de Coscolla. En arribar a la pista, girem a mà esquerra i la seguim uns 250 metres fins al cotxe. En total 1 hora sense córrer.
Cordada:  Miki Paez i Jordi Ceballos
Ressenya original
Ressenya del Luichy
Primera tirada
Darrers metres de la primera tirada
Placa del setè llarg
Diedre final mooolt fi
Imprimir