Del Collet al Gendarme


El Gendarme es troba a la Regió de Frares, amagat darrera el Caputxó d'en Semir, en un lloc força inhòspit amb timbes per tot arreu. Aquesta agulla va ser conquerida l'any 1946 pel Jaume Vendrell (via Original).
La via del Collet o Directa va ser oberta l'any 1954 per Andreu Sorolla, Joan Gassó, Teresa Lladó, Teresa Galbany, Josep Alaix i Andreu Planas. La via supera els primers metres de la paret oest amb un tram d'artificial equipat, i gràcies a l'ús de l'expansió resulta la via més senzilla per assolir el cim d'aquesta agulla, pel que a vegades també se l'anomena com a via normal.
Com el seu nom indica, la via comença al collet de la bretxa que separa l'Agulla Passola del Gendarme, només arribar-hi ja té la seva gràcia, ja que el recorregut és tot curiós. Respecte a la via, lo més difícil és arribar a la primera xapa, que si no ho veiem clar en lliure, podem fer un pas d'esqueneta o A1 d'un friend. A continuació hi ha uns passos d'Ae, després un fàcil flanqueig a la dreta fins l'Aresta Brucs, i amb una grimpada arribem al cim. El peu de via és una mica precari (1 sabina), però la reunió del cim i ràpel estan en perfecte estat.
Valoració:  *** (Bona)
Orientació:  Oest i Sud
Regulacions:  La via no està afectada per regulacions d'escalada
Aproximació:  Des de Can Massana anem al Refugi Vicenç Barbé, i pugem per la Canal Ampla fins arribar a la Sensenom. Resseguim la paret de la Sensenom per la dreta fins a un collet. Baixem en direcció nord enganxats a la paret est de la Sensenom, passem pel costat de l'esbelta agulla del Cingle i amb compte arribem al collet on comença la via.
Material:  7 cintes, tricams petits, totem blau, un merlet i estreps
Descens:  Un ràpel de 25 metres ens torna directes a peu de via
Cordada:  Mateu Maglia i Jordi Ceballos
Ressenya del Jose Valero
Ràpel
Imprimir