Normal o Del Collet al Gendarme


El Gendarme es troba a la Regió de Frares, amagat darrera el Caputxó d'en Semir, en un lloc força inhòspit amb timbes per tot arreu. Aquesta agulla va ser conquerida l'any 1946 pel Vendrell (via Original), i posteriorment l'any 1954 van obrir la via Del Collet, que actualment es considera la via normal, ja que és la més senzilla.
La via Normal comença al collet de la bretxa que separa l'Agulla Passola del Gendarme, només arribar-hi ja té la seva gràcia, ja que el recorregut és tot curiós. Respecte a la via, lo més difícil és arribar a la primera xapa, que si no ho veiem clar en lliure, podem fer un pas d'esqueneta o A1 d'un friend. A continuació hi ha uns passos d'Ae, després un fàcil flanqueig a la dreta fins l'Aresta Brucs, i amb una grimpada arribem al cim. El peu de via és una mica precari (1 sabina), però la reunió del cim i ràpel estan en perfecte estat.
Valoració:  *** (Bona)
Orientació:  Oest i Sud
Regulacions:  La via no està afectada per regulacions d'escalada
Aproximació:  Des de Can Massana anem al Refugi Vicenç Barbé, i pugem per la Canal Ampla fins arribar a la Sensenom. Resseguim la paret de la Sensenom per la dreta fins a un collet. Baixem en direcció nord enganxats a la paret est de la Sensenom, passem pel costat de l'esbelta agulla del Cingle i amb compte arribem al collet on comença la via.
Material:  7 cintes, tricams petits, totem blau, un merlet i estreps
Descens:  Un ràpel de 25 metres ens torna directes a peu de via
Cordada:  Mateu Maglia i Jordi Ceballos
Ressenya del Jose Walero
Ràpel
Imprimir