Torras-Nubiola al Farao

La Torras-Nubiola al Faraó es considera la via Normal, ja que és l'itinerari més senzill d'aquesta agulla. Va ser oberta l'any 1951, i va ser la segona via al Faraó després de la Original (obrir enllaç) de l'any 1947. Es tracta d'una via assequible, on lo més complicat és superar una panxa inicial (6a no obligat), després la dificultat baixa de cop. Originalment la via va ser oberta sense expansions, però actualment n'hi ha 2 que a més són molt absurdes, ja que hi ha una magnífica fissura just al costat.
Valoració:  *** (Bona)
Orientació:  Est
Aproximació:  Deixem el cotxe a l'aparcament de Can Jorba (enllaç a Google Maps), o al restaurant de la Vinya Nova (enllaç a Google Maps). Anem fins a Can Jorba, seguim uns 500 metres en direcció oest i prenem el corriol del Torrent de la Coma de'n Pastor, que ens porta directes al Faraó. Hem de vorejar el Faraó per la dreta i pujar fins al collet on comença la via.
Material:  Actualment només calen 3 cintes i un friend Cam #0.75. Sense les 2 xapes afegides, portar friends fins al #1.
Descens:  Ràpel d'uns 15 metres cap a l'est i desgrimpem amb compte fins al coll (o ràpel d'uns 40 metres des d'una instal·lació). Desfem el camí d'aproximació.
Cordada:  Carles Llovet, Jordi Ceballos
Ressenya
Flanqueig inicial
Foto cortesia de Fermí Marco Pérez i Pilar Jiménez
Foto cortesia de Fermí Marco Pérez i Pilar Jiménez
Imprimir