Manel-Blanch sortint per Pere Dinares a la Paret Oest de Cap de Mort

La Manel-Blanch va ser oberta al 1980 i té com a principal interès la superació d'un desplom resseguint una fissura a equipar. La via va ser reequipada al 2010 i van redreçar els primers metres, ja que originalment es pujava una mica més per la canal i es feien 3 passos de Ae cap a la dreta (els burins encara hi són) per accedir a la fissura. El desplom es deixa equipar molt bé amb friends i s'ha escalat tot en lliure (diuen entre 6b+ i 7a).
Des d'aquesta primera reunió tenim la possibilitat de sortir per l'aresta (Variant Discoteca), o fer un canvi de reunió anant uns metres a la dreta. Des d'allà podem sortir per la xemeneia de la Majó-Dalmau, o fer la petita variant Pere Dinarès (expansió visible). Com la setmana passada vam fer íntegrament la xemeneia de la Majó-Dalmau, aquest cop hem fet la Variant Pere Dinarès, on la única diferència és que fem uns metres per placa (amb roca excel·lent) abans d'entrar a la xemeneia.
Per a més informació de la zona podem consultar la web de santllors.
Valoració:  *** (Bona)
Orientació:  Oest
Regulacions:  La via no està afectada per regulacions d'escalada.
Aproximació:  Des de Matadepera anem fins al final del Carrer Cavall Bernat, on aparquem (enllaç a Google Maps). Pugem fins al collet del Cavall Bernat, seguim una mica més en direcció a La Mola i de seguida arribem a peu de via.
Material:  15 cintes, friends fins al Cam #3, una baga i estreps. Opcionalment 2 xapes recuperables i un ganxo
Descens:  Anem direcció est i baixem amb compte per la Canal de les Gaites.
Cordada:  Jaume Planell i Jordi Ceballos
Ressenya
Ressenya antiga
Primera tirada (Foto: Jaume)
Primera tirada
Primera tirada (Foto: Jaume)
Variant Pere Dinarès
Imprimir