Inici ViesBarcelonaMontserratAgulles Santboiana a la Bola de la Partió (Montserrat)

Santboiana a la Bola de la Partió (Montserrat)

per jordi.ceballos@gmail.com

La via Santboiana va ser oberta l’any 1970 per Pere Coll, Baldiri Capdevila i Jordi Navarro, membres de la SAME de la UEC Sant Boi. La via es troba ben equipada (va ser restaurada fa uns anys) i resulta una opció assequible i prou maca per pujar a aquesta magnífica talaia de la Regió d’Agulles.

L’any 1931 es va crear la Unió Excursionista de Barcelona que aglutinava diferents centres excursionistes de Barcelona. Més endavant li van canviar el nom a Unió Excursionista de Catalunya (UEC), i es va anar estenent al llarg del país amb diferents delegacions com per exemple la UEC de Sants, la UEC de Gràcia i la UEC de Sant Boi. La UEC publica la revista ‘Excursionisme’ (abans ‘Senderos’), i té una activa secció d’escalada anomenada SAME (Secció d’Alta Muntanya i Escalada).

Orientació

Est

Aproximació

Des de Can Maçana anem al Refugi Vicenç Barbé i pugem per la Canal de les Bessones. La seguim fins arribar a l’alçada de la Bola de la Partió, i llavors girem a la dreta fins al collet entre la Bola i la Bitlla. Baixem per l’altra banda, resseguim la paret cap a la dreta i de seguida arribem a peu de via, on hi ha una fissura d’on sobresurt un arbre.

Material

14 cintes, friends fins al Camalot #2, fissurers petits, 2 bagues i estreps

Descens

Un primer ràpel de 15 m en direcció sud fins a la reunió de l’Aresta Brucs, i després un altre de 40 m fins al collet amb la Bitlla. També es pot baixar en un únic ràpel de 60 m des del cim.

Cordada

Armand Ballart i Jordi Ceballos


Rocacalenta és un projecte sense ànim de lucre, però requereix unes despeses anuals per funcionar. S'agraeix qualsevol aportació.

Donacions

També et pot interessar