Santboiana a la Bola de la Partió

L'any 1931 es va crear la Unió Excursionista de Barcelona que aglutinava diferents centres excursionistes de Barcelona. Més endavant li van canviar el nom a Unió Excursionista de Catalunya (UEC), i es va anar estenent al llarg del país amb diferents delegacions com per exemple la UEC de Sants, la UEC de Gràcia i la UEC de Sant Boi. La UEC publica la revista 'Excursionisme' (abans 'Senderos'), i té una activa secció d'escalada anomenada SAME (Secció d'Alta Muntanya i Escalada).
La via Santboiana va ser oberta l'any 1970 per Pere Coll, Baldiri Capdevila i Jordi Navarro, membres de la SAME de la UEC Sant Boi. La via es troba ben equipada (va ser restaurada fa uns anys) i resulta una opció assequible i prou maca per pujar a aquesta magnífica talaia de la Regió d'Agulles.
Valoració:  *** (Bona)
Orientació:  Est
Regulacions:  La via no està afectada per regulacions d'escalada
Aproximació:  Des de Can Maçana (enllaç a Google Maps), anem al Refugi Vicenç Barbé i pugem per la Canal de les Bessones. La seguim fins arribar a l'alçada de la Bola de la Partió, i llavors girem a la dreta fins al collet entre la Bola i la Bitlla. Baixem per l'altra banda, resseguim la paret cap a la dreta i de seguida arribem a peu de via, on hi ha una fissura d'on sobresurt un arbre.
Material:  14 cintes, friends fins al Cam #2, tascons petits, 2 bagues i estreps
Descens:  Des del cim de la Bola, fem un primer ràpel de 15 metres fins la darrera reunió de l'Aresta Brucs, i després un altre de 40 metres fins al collet amb la Bitlla. També es pot baixar en un únic ràpel de 60 metres des del cim.
Cordada:  Armand Ballart i Jordi Ceballos
Ressenya
Primera tirada
Segona tirada
Quarta tirada
Arribant al cim (Foto: Eduard Giménez)
Imprimir