CES(Olivella-Monistrol) al Cavall Bernat o Burret

El Cavall Bernat o Burret de Sant Llorenç va ser conquerit l'any 1911, i la segona via va ser la Olivella-Monistrol, també coneguda com a CES. Aquesta via té un recorregut insòlit travessant una foradada, però sorprenentment avui en dia és una via completament oblidada.
Una vegada arribats a la primera reunió, el Carles Olivella i Josep Monistrol tenien intenció de seguir recte amunt per un recorregut del tot evident, però van notar una curiosa corrent d'aire i van decidir entrar forat endins a investigar, amb la sorpresa de trobar-se una gatera d'una cova que travessa el Burret de banda a banda. Arrossegant-se de mala manera van aconseguir passar, i en paraules del Carles Olivella, van tenir la sort que hi havia un membre del CES que els va veure sortir pel forat de l'altra banda, perquè si no, ningú s'hagués cregut que havien travessat el Burret per un forat!!
La via ha estat molt poc repetida per la fama de les seves estretors, però buscant alternatives, finalment hem trobat la manera de passar més còmodament que els oberturistes, que van anar per la gatera de baix. En arribar a l'altra banda hi ha l'opció de tirar recte amunt, però per evitar problemes de fregament hem desgrimpat uns metres fins a la reunió de la Negrona. La principal dificultat de la darrera tirada és l'esbarzer que barra el pas, val molt la pena portar unes petites tisores de podar.
Per a més informació de les vies d'escalada del Burret, podem consultar la web de santllors.
Per a informació espeleològica de la foradada, podem consultar la web del Cau del Guille.
Valoració:  *** (Bona)
Orientació:  Oest i després Est
Regulacions:  La via no està afectada per regulacions d'escalada
Aproximació:  Des de Matadepera anem fins al final del Carrer Cavall Bernat, on aparquem (enllaç a Google Maps). Des del pàrking ja veiem el Burret, l'aproximació no té cap pèrdua.
Material:  8 cintes, 2 xapes recuperables, 2 bagues, totem verd (Cam #0.75) i tisores de podar
Descens:  Un ràpel de 30 metres per la via normal
Cordada:  Ferran Hernandez i Jordi Ceballos
Travessant la foradada
Ressenya
Primera tirada
Segona tirada (Foto: Ferran)
Sortint del forat
Imprimir