Negrona al Cavall Bernat o Burret


Entre els anys 1972-1973, Carles Rovira i Francesc Sorolla (fill d'Andreu Sorolla) van obrir 4 vies a Sant Llorenç que van anomenar Negrona, totes elles amb fama de força exigents:
  • Negrona al Cavall Bernat o Burret
  • Negrona al Cap de Faraó
  • Negrona al Cap de Mort
  • Negrona a la Punta d'en Serreta
La Negrona al Cavall Bernat és una via molt poc repetida, i és que té una primera tirada exigent i exposada. Després de mirar-nos una bona estona l'entrada original, finalment hem triat l'entrada directa, amb molt millor roca, tot i que el primer parabolt costa molt de xapar (està massa avall!). La segona tirada comença amb uns metres de diedre fins enllaçar amb el forat per on arriba la CES (Olivella-Monistrol), i ressegueix la CES fins al cim. Per a més informació de les vies, podem consultar la web de santllors.
Valoració:  *** (Bona)
Orientació:  Sud
Regulacions:  La via no està afectada per regulacions d'escalada
Aproximació:  Des de Matadepera anem fins al final del Carrer Cavall Bernat, on aparquem (enllaç a Google Maps). Des del pàrking ja veiem el Cavall Bernat, així que l'aproximació no té cap pèrdua.
Material:  10 cintes, 2 bagues, Totem verd (Cam #0.75), estreps i tisores de podar per les bardisses de la segona tirada
Descens:  Un ràpel de 30 metres per la via normal
Cordada:  Ferran Hernández i Jordi Ceballos
Primera tirada
Ressenya del Ferran Hernández
Imprimir