Inici ViesLleidaLa NogueraVilanova de Meià Del Buitre a la Paret de Zaratustra (Vilanova de Meià)

Del Buitre a la Paret de Zaratustra (Vilanova de Meià)

per jordi.ceballos@gmail.com

La via del Buitre es troba a la paret de Zaratustra, i va ser oberta al 1994 per Tony Egea, Jose Maria “Gus” i Jesús Martínez. Es tracta d’un recorregut ben curiós i original, ja que puja la paret amb un llarguíssim flanqueig ascendent. A la darrera tirada la via canvia de tònica i tira recte amunt per una tirada vertical de 6a especialment guapa. La roca en general és bona i totes les reunions estan en perfecte estat.

Orientació

Oest

Aproximació

Des de Vilanova de Meià anem carretera amunt, passem de llarg el trencall de la Font Blanca, i aparquem 500m abans del pàrquing de la Roca dels Arcs, concretament a una gran esplanada a la coordenada N 42º 01.350′ E 001º 02.093′ (enllaç a Google Maps). Prenem el corriol fins a la paret, i l’anem resseguint cap a l’esquerra fins arribar a l’alçada de la via, sota el sostre característic.

Material

12 cintes, 2 bagues llargues i friends fins al Camalot #3

Descens

La via finalitza dalt de la paret, des d’on baixem caminant cap a l’esquerra (nord). Al principi avancem sense corriol a la vora d’on acaben les vies, i més endavant enllacem amb un camí que ens porta en un moment a la carretera.

Cordada

Ferran Hernández i Jordi Ceballos

Enllaços

Romàntic guerrer


Rocacalenta és un projecte sense ànim de lucre, però requereix unes despeses anuals per funcionar. S'agraeix qualsevol aportació.

Donacions

També et pot interessar