Inici ViesLleidaSolsonèsBusa La noia de Cal Rial a Busa

La noia de Cal Rial a Busa

per jordi.ceballos@gmail.com

La Noia de Cal Rial va ser oberta el 24/11/1996 per Joan Frontera, Ramon Majó i Francesc Garcia, i està ubicada a la part esquerra de la Muralla Sud de Busa. La roca en general és bona, tot i que aquests còdols generen una certa desconfiança i millor tantejar una mica abans de tibar. A la segona tirada hi ha molt aire entre assegurances, a destacar el tram inicial de flanqueig a la dreta, ben exposat. La tercera tirada tenia un tarannà similar a la segona, però amb un reequipament recent hi han afegit més assegurances de les que hi havia originalment, ara és tot un regalet.

Orientació

Sud

Aproximació

Sortim de Solsona en direcció Berga, prenem un trencall asfaltat cap a Besora i les indicacions al pla de Busa. Anem tirant fins que la carretera fa una corba tancada a l’esquerra per pujar al Pla de Busa i a la dreta comença una pista asfaltada, aparquem just en aquest trencall, que es troba a N 42º 05.591′ E 1º 37.958′ (enllaç a Google Maps).

Anem per la pista asfaltada en direcció est i de seguida prenem un petit corriol que avança paral·lel a les parets. Quan les parets canvien d’orientació oest a sud, seguim una mica endavant, travessem la Canal del Rial i arribem al tram de paret on comença la via. Si seguim el camí una mica més enllà, podem visitar la Balma de la Moreria, on hi ha restes d’una antiga fortificació militar (obrir enllaç)

Material

14 cintes, friends fins al Camalot #1 i estreps

Descens

Anem pel llom del Pla de Busa en direcció oest fins enllaçar amb la carretera

Cordada

Joaquim Gil, Pere Martínez i Jordi Ceballos

Enllaços

Antxpavil


Rocacalenta és un projecte sense ànim de lucre, però requereix unes despeses anuals per funcionar. S'agraeix qualsevol aportació.

Donacions

També et pot interessar