Original o Vendrell al Gendarme


El Gendarme fou conquerit per primer cop el 9/6/1946 per Jaume Vendrell, F. Rebollo i J. Vila, i aquesta via es coneix actualment com via Original o Vendrell. Posteriorment, al 1954, hi van obrir la via del Collet (obrir enllaç) que té expansions i resulta molt més fàcil.
Fa un mesos volíem fer aquesta via, però només vam saber veure un pitó molt llunyà impossible d'abastar. Ens havien dit que la via començava pujant per un teix, així que vam donar per fet que aquest arbre ja no hi era i per tant era impossible repetir la via en el seu estat actual. Però com a tossuts no ens guanya ningú, hem fet una segona visita carregats amb tot de trastos d'artifo per veure si aconseguíem com fós xapar aquell pitó llunyà. Quina ha estat la nostra sorpresa al adonar-nos que en realitat no ens havíem d'enfilar per cap teix en vertical, sinó que havíem de resseguir un teix que està completament en horitzontal i que belluga com una mala cosa!
Doncs bé, ara l'estratègia està clara, es tracta d'anar avançant pel teix que penja al buit, mentres el company trepitja l'altra punta del teix per fer de contrapès, ens hem fet un bon fart de riure! Ens ha semblat una vieta molt guapa, d'aquelles injustament oblidades amb el pas dels anys. Per si algú s'anima, la via segur es podria alliberar (potser al voltant de 6b), en aquest cas suposo que caldria deixar-hi posat algun pitó perquè només amb flotants és complicat de protegir.
Valoració:  **** (Molt bona)
Orientació:  Oest i Sud
Regulacions:  La via no està afectada per regulacions d'escalada
Aproximació:  Des de Can Massana anem al Refugi Vicenç Barbé, i pugem per la Canal Ampla fins arribar a la Sensenom. Resseguim la paret de la Sensenom per la dreta fins a un collet. Baixem en direcció nord enganxats a la paret est de la Sensenom, passem pel costat de l'esbelta agulla del Cingle i arribem al Gendarme. La via comença en un lloc molt penjat, compte!
Material:  12 cintes, friends fins al Cam #2, uns 7 pitons variats, falquetes, estreps
Descens:  Un ràpel de 25 metres ens deixa al collet on comença la via Normal o Del Collet
Cordada:  David Hita, Dani Brugarolas, Jordi Ceballos
Pitons utilitzats
Ressenya del Joan Armengol
Imprimir