Speculum al Mas Pas de Can Pobla


La Speculum va ser oberta al 2014 pels germans Masó i es troba a la curiosa Balma de la Llosa, una gran llosa despresa que permet el pas per una estreta escletxa. A part del camí que hi passa per dins, aquesta balma també és coneguda perquè podem grimpar en la foscor i accedir a la Mola d'una manera divertida. La via Speculum comença fóra de l'escletxa, per una placa amb un inici exposat que no fa gaire gràcia, sort que el Jaume estava motivat. La segona tirada per sort té un caire molt diferent, és estètica i molt agradable. Bona roca a tota la via.
Per a més informació podem consultar la web de santllors.
Valoració:  **
Orientació:  Oest
Regulacions:  La via no està afectada per regulacions d'escalada
Aproximació:  Des de Terrassa anem a Matadepera i aparquem a Can Robert, a la coordenada N 41º 37.976' E 2º 00.200' (enllaç a Google Maps). Prenem el camí en direcció a Can Pobla i remuntem per la Canal de l'Abella fins a la Cova del Drac. Un cop allà, prenem el corriol en direcció sud fins arribar a la Balma de la Llosa. Recomanable consultar un plànol del Parc si no coneixem la zona.
Material:  7 cintes, friends fins al Totem verd (Cam #0.75), 2 bagues, tricam negre
Descens:  Anem en direcció nord a cercar el camí que puja a la Mola, el prenem avall fins a la Cova del Drac, i desfem el camí d'aproximació.
Cordada:  Jaume Planell, Jordi Ceballos
Primera tirada
Segona tirada (Foto: Jaume)
Ressenya dels germans Masó
Imprimir