Rosa d'Abril al Serrat de les Garrigoses


La Rosa d'Abril va ser oberta per Armand Ballart i Ricard Darder al 1999. Es tracta sens dubte d'una de les millors vies del Serrat de les Garrigoses, un recorregut exigent on destaquen especialment la segona, tercera i darrera tirades, que són brutals!
La segona tirada va per un pany de roca vermellós amb forats que resulta molt curiós i poc Montserratí, quan van obrir aquesta tirada la roca era molt dolenta i les cordades hi passaven principalment en artificial, però actualment es troba sanejat i les cordades fortes poden passar completament en lliure (6c).
Excepte algun tram puntual, la roca en general és molt bona i l'escalada obligada (6a). Al sortir de les reunions segona i quarta, hem d'anar a l'esquerra, compte perquè si anem a la dreta ens fiquem a l'Ou com balla.
Valoració:  ***** (VIOT)
Orientació:  Sud
Regulacions:  L'escalada en aquesta zona està regulada, consultar la web del Patronat (obrir enllaç)
Aproximació:  Deixem el cotxe a l'àrea de Picnic de l'Ermita de la Salut (enllaç a Google Maps). Pugem fins a les Coves del Salnitre i resseguim el camí en direcció est fins arribar a l'alçada de la via, que és de les primeres del Serrat de les Garrigoses.
Material:  16 cintes, tricams, cordinos per ponts de roca, friends fins al Cam #4 (repetint del 0.75 al 3)
Descens:  Caminem uns 10 metres a la dreta i arribem a la darrera reunió de la via del Xavi, que queda força penjada. Baixem en 3 ràpels (35 + 45 + 30)
Cordada:  Edgar Tous, Jordi Ceballos
Primera tirada (Foto: Edgar)
Segona tirada (Foto: Juanjo Medina des de l'Aranya)
Cinquena tirada (Foto: Edgar)
Cinquena tirada
Darrera tirada
Ressenya de romanticguerrer
Ressenya de Josep Santasusana
Imprimir