Inici Llibres escanejats Llibre “Sant Llorenç Pam a Pam” en PDF

Llibre “Sant Llorenç Pam a Pam” en PDF

per jordi.ceballos@gmail.com

Per cortesia de la família de Josep Barberà i Publicacions de l’Abadia de Montserrat, compartim en format PDF el llibre “Sant Llorenç Pam a Pam”, que va ser publicat al 1979.

Descarregar PDF

Després de la feinada de publicar el “Montserrat Pam a Pam” al 1977, en Josep Barberà aviat va agafar una altra vegada empenta i aquest cop es va centrar en el Parc de Sant Llorenç del Munt i l’Obac i en la zona del Cairat, recopilant tota la informació que va trobar de les seves agulles i vies d’escalada. En companyia de Vicenç Soto i altres companys de cordada, van anar escalant les diferents agulles, normalment per la via normal. El “Sant Llorenç Pam a Pam” va veure la llum al 1979, només 2 anys després del llibre de Montserrat.

Josep Barberà (any 1988)
Josep Barberà (any 1988)

El llibre està estructurat en les següents seccions:

# Secció

Per a més informació de les agulles i indrets del Parc hi ha diversos recursos molt interessants:

  • santllors.com : Pàgina web de Marcel Millanes centrada en l’escalada al Parc de Sant Llorenç, on es recopila un munt d’informació d’escalada a les principals agulles i parets del Parc.
  • santllorencdelmunt.com : Pàgina web de Quicu Tàpies, on recopila informació i fotografies de moltíssims indrets (agulles, arbres singulars, cases, coves, etc.), així com un apartat sobre la flora que podem trobar al Parc. Hi ha un apartat específic del Pam a Pam, amb les agulles identificades per seccions, així com un mapa amb les agulles geoposicionades.
  • trailsantllorenc.com : Pàgina web de Lluís Hernández, amb continguts de qualitat, així com els interessants programes de Matadepera ràdio “Això és la Mola”, disponibles en aquesta web.
  • Guia interactiva del Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l’Obac: Una guia molt exhaustiva de Ramon Suades, amb un munt d’informació dels indrets del Parc, itineraris, històries i llegendes, etc. En aquest cas, no és una pàgina web sinó un programa per a Windows (que no requereix d’instal·lació). Disponible en DVD al Centre Excursionista de Terrassa.

Aprofito per agrair la col·laboració de Montserrat Barberà, Núria Mañé, Francesc Sanahuja, Josep Massana, i especialment a Martí Puig (Centre Excursionista de Terrassa) qui s’ha encarregat de la digitalització del llibre. Si trobeu qualsevol errada, em podeu contactar a mail@rocacalenta.com

Enllaç al llistat de llibres


Rocacalenta és un projecte sense ànim de lucre, però requereix unes despeses anuals per funcionar. S'agraeix qualsevol aportació.

Donacions

També et pot interessar