Inici Llibres escanejats Llibre “Roques, parets i agulles de Montserrat 3/Tàbor” en PDF

Llibre “Roques, parets i agulles de Montserrat 3/Tàbor” en PDF

per jordi.ceballos@gmail.com

Per cortesia de la família de Josep Maria Rodés, de Ferran Labraña i de Publicacions de l’Abadia de Montserrat, compartim en format PDF el llibre “Roques, parets i agulles de Montserrat 3/Regió de Tàbor”, que va ser publicat al 1975.

Descarregar PDF

El primer llibre de “Roques, parets i agulles de Montserrat” estava dedicat a la regió d’Agulles i va tenir un gran èxit quan el van publicar al 1972. Un any després, al 1973, van publicar el segon volum dedicat a les regions de Tebes (‘Gorros’) i Tebaida (‘Sant Benet’), i al 1975 va aparèixer el tercer volum dedicat a Tàbor (‘Sant Jeroni’).

El nom de “Tàbor” està inspirat en la cultura eremítica de manera similar a “Tebes” (una ciutat de l’antic Egipte) i “Tebaida” (província equivalent a l’Alt Egipte), ja que va ser als deserts egipcis on van aparèixer els primers eremites al segle III. Concretament, Tabor és el nom d’una muntanya propera a Nazaret, i que per motius bíblics és un destí comú de pelegrinatge.

El present volum de Tàbor conté les escalades a les grans parets montserratines, ja que estan incloses les zones de Sant Jeroni, Albarda Castellana, Sant Antoni, Cavall Bernat, Paret de Diables, Patriarques, Paret de l’Aeri i Serrat del Moro. En paraules dels autors, aquesta “és la regió de les grans escalades, allí on Montserrat deixa d’ésser escola, el lloc on els monòlits deixen d’ésser-ho i esdevenen llargues i verticalitzades parets”.

Ferran Labraña i Josep Maria Rodés
Ferran Labraña i Josep Maria Rodés
Maria Rosa Cama i Josep M. Rodés a Sant Pau Vell (1967)
Maria Rosa Cama i Josep M. Rodés a Sant Pau Vell (1967)

Les vies incloses al llibre són les següents:

Enllaç Zona Roca Via

Aprofito per agrair la col·laboració de Maria Rosa Cama, Ferran Labraña, Núria Mañé i Martí Puig. Un agraïment molt especial pel Joan Prunera, que s’ha encarregat de la digitalització del llibre. Si trobeu qualsevol errada, em podeu contactar a mail@rocacalenta.com

Enllaç al llistat de llibres


Rocacalenta és un projecte sense ànim de lucre, però requereix unes despeses anuals per funcionar. S'agraeix qualsevol aportació.

Donacions

També et pot interessar