Inici ViesBarcelonaSant LlorençLa Mola Negrona al Cap de Faraó (Sant Llorenç)

Negrona al Cap de Faraó (Sant Llorenç)

per jordi.ceballos@gmail.com

La Negrona va ser oberta el 6/1/1973 per Enric Renom, Francesc Sorolla (fill d’Andreu Sorolla) i Carles Rovira, i és una variant de sortida de la Tutankamon que ja havia estat oberta al 1962. Ens ha semblat una via molt ben trobada i del tot lògica, ja que va a cercar el cridaner encastament del Cap de Faraó.

La via té bon ambient i la roca és la típica de la regió (a controlar als llargs de baix i excel·lent al final). Al llarg d’A2 hi ha algun pitó vell, i el darrer llarg està net (molt recomanable portar un Camalot #5). La via ha estat alliberada amb un grau de 6c.

Orientació

Sud

Aproximació

Anem fins a Matadepera i aparquem al final del carrer Rajant, a la coordenada N 41º 37.888′ E 2º 0.767′ (enllaç a Google Maps). L’aproximació és una mica camp a través, però en uns 10 min estem a peu de via.

Material

16 cintes, fissurers petits-mitjans, tricams, 6 pitons (V petites/mitjanes i universals), friends petits fins al Camalot #0.75 i per l’encastament final és molt útil un Camalot #5

Descens

Remuntem fins al camí principal i anem a la dreta en direcció al Cavall Bernat. Baixem per una canal a mà dreta i tornem de nou a peu de via.

Cordada

Armand Ballart, Edgar Tous i Jordi Ceballos

Enllaços

Santllors


Rocacalenta és un projecte sense ànim de lucre, però requereix unes despeses anuals per funcionar. S'agraeix qualsevol aportació.

Donacions

També et pot interessar