Anglada-Vergès a la Monja (Montserrat)

L'Anglada-Vergès a la Monja va ser oberta el 4/10/1964 per Josep M. Anglada i Eli Vergès. Tota la dificultat de la via es concentra a l'exposada primera tirada, que comença enfilant-se un bon grapat de metres per un arbre allargassat, el problema és que actualment aquest arbre està ben sec i belluga com una mala cosa! Per ara l'arbre va aguantant, però algun dia dirà prou...

Quan arribem a la primera expansió (abans hem pogut posar algun friend), comença un llarguíssim flanqueig a esquerres. Aquest flanqueig és especialment maco i costa de protegir, però mirant-ho bé es pot posar 1 micro i 2 mini-merlets. La resta de via no presenta dificultats, sobretot tenint en compte que les expansions del darrer tram estan restaurades amb bolts.

Orientació:  Est

Regulacions:  La via no està afectada per regulacions d'escalada

Aproximació:  Des de Can Maçana anem al Refugi Vicenç Barbé i prenem el camí en direcció est cap a Frares. Poc abans d'arribar al Pas del Príncep, prenem un corriol en direcció nord cap al Lloro (marques blaves). Passem pel costat del Dit i aviat arribem al vessant est de la Monja. La via comença enlairant-se per un arbre sec molt llarg que està a tocar de la paret.

Material:  Friends fins al Cam #2, tricams, 2 bagues, 12 cintes, 2 cordinos per mini-merlets, 1 xapa recuperable

Descens:  Un ràpel de 30 m cap al vessant nord

Cordada:  Carles Llovet, Joan Brunet, Jordi Ceballos

Ressenya
Primera tirada
Doble burinada
Primera tirada (Foto: Carles)
Segona tirada
Darrera tirada
Josep M. Anglada i Eli Vergés (any 2006)
Imprimir